Kandidaat voorzitter JongGroen

Zaterdag 27/10/2012 vindt de Startdag van Jong Groen plaats. Een jaarlijks opstartmoment van de politieke werking. Deze keer worden ook op dat moment bestuursverkiezingen gehouden.

 

Ik heb mezelf voorgesteld als kandidaat voorzitter, samen met kandidaat ondervoorzitter Lies Corneillie met volgende motivatie:

 

De stap naar ecologie verkleinen voor jongeren, ons gedachtegoed samen verdiepen en inzetten op het versterken van het groene ambassadeurschap. Daarvoor doen we het.

 

a)      Stap naar het ecologie verkleinen

Lies en ik willen Jong Groen van onderuit versterken, van de jongste leden, over de lokale ankerpunten, de afdelingen tot en met de nationale bestuursleden. Dankzij de lokale verkiezingen is er een extra poel van jonge dynamische leden waarop we kunnen voortbouwen om onze werking te verbreden. Bij de doelstelling van verbreden zijn twee zaken belangrijk: de structuur van onze organisatie en de uitstraling er van. Het volgend bestuur zou de nodige ruimte moeten maken om met creatieve out-of-the-box-ideeën jongeren  aan te spreken en te verjongen. Maar ook de structuur te hertimmeren en de uitstraling van Jong Groen een sterker elan geven.

 

b)     Ons gedachtegoed samen verdiepen

Er is één ding dat ons allen bindt, de overtuiging dat het ecologische gedachtegoed de beste kansen biedt voor een duurzame en sociale samenleving die vooruit gaat. Ecologie is een – in vergelijking met andere in Vlaanderen – vrij nieuwe stroming, die elke dag  verdieping nodig heeft om actueel en sterk te blijven. We hebben de ambitie om dat verhaal samen verder uit te werken met vernieuwende concepten, met alle geledingen van Jong Groen. Inhoudelijke verdieping staat centraal in het engagement dat Lies en ik bij Jong Groen willen opnemen.

 

c)      Inzetten op het versterken van het groene ambassadeurschap

Gelijk hebben en gelijk krijgen is niet hetzelfde. Meer dan tweeduizend  Jong Groenen zijn overtuigd dat een keuze voor ecologie ons vooruit helpt. Terecht, want van de kleinste gemeente tot wereldwijd is ecologische verandering nu nodig.  Samen met Lies wil ik dat Jong Groen en vooral Jong Groenen met vertrouwen mee de handschoen opnemen bij het woordvoerderschap van de ecologische onderstroom in de samenleving.

 

 

We onderschatten de verantwoordelijkheid die op de schouders van het duo rust niet. Er komen heel wat nieuwe bestuursleden aan. De vernieuwing is er, maar tegelijk valt ook wat ervaring weg.  

Lies en ik hebben heel bewust de tijd genomen om na te denken of wij dit konden waar maken. De samenstelling van het bestuur zal drastisch verjongen en vernieuwen.
Jong Groen verdient trekkers die zich willen gooien, de tijd nemen, het vuur bevatten en de ervaring hebben om op een gedreven manier een visie te ontwikkelen, mensen te stimuleren en te ondersteunen en de getrokken lijnen uit te zetten.  Lies en ik gaan voor niets minder.

 

Uiteraard creëert al keren campagne voeren – zowel in kleine gemeenten als in grote steden, maar ook mijn job als nationaal vakbondsverantwoordelijke, engagement als bestuurslid van Jong Groen en trekker van Jong Groen Gent een vat van inspiratie en ervaring om uit te putten. Zeker voor externe vertegenwoordiging, maar ook intern om een team en organisatie te laten draaien.

 

Ik ga graag in zee met Lies.  Ze weet zeer goed wat het is om ondervoorzitter te zijn en bovendien is ze er het voorbije jaar zeer goed in geslaagd verantwoordelijkheid op te nemen, gaten dicht te rijden waar nodig. Ze is een straffe madam en de Vincent Kompany van Jong Groen. We hebben niet alleen dezelfde visie over de richting waar Jong Groen naartoe moet, maar zijn ook nog eens  complementair op inhoudelijk vlak.

 

We zijn klaar om vandaag de verantwoordelijkheid van Jong Groen op te nemen.  Met jouw steun gaan we graag de uitdaging aan om Jong Groen te verbreden, de onderbouw en betrokkenheid te vergroten, Jong Groen inhoudelijk uit te bouwen en ten slotte jongeren versterken om het ecologisme uit te dragen.

geplaatst op: 28/10/2012

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.