Waar staat de N-VA voor in Gent? Tijd voor een debat.. In Vlaamse Gebarentaal

Ik daag Helga Stevens (gemeenschapssenator en gemeenteraadslid voor N-VA) uit voor een debat over de toekomst van Gent.

Het filmpje kan je hier bekijken.

Tijdens de Gentse Feesten-debatten lanceerde professor en stadssocioloog Stijn Oosterlynck de oproep voor een stadsdebat. Wel, daar ga ik graag op in. Ik lanceerde zopas filmpje via de sociale media waarin hij stelt dat Groen en sp.a een programma hebben met een toekomstvisie op Gent. N-VA reageerde voornamelijk met kritiek en halve waarheden over Groen.

Als jongere verwacht ik van politici dat het debat inhoudelijk wordt gevoerd. Momenteel is het moeilijk te zeggen waar N-VA eigenlijk echt voor staat. Daarnaast dringen zich hoe langer hoe meer duidelijke beleidskeuzes op. Het verkeer staat stil, is ongezond of onveilig; wonen is te duur en jongeren vinden maar geen werk of opvang voor hun kinderen, terwijl het aantal inwoners in Gent de volgende jaren zal stijgen.

Ik daag Helga Stevens uit omdat zij jarenlang als enige in de gemeenteraad de N-VA-stem heeft vertolkt.

Als horende wil ik bovendien het debat in Vlaamse Gebarentaal (VGT) voeren. Mijn ouders en zus zijn net als Helga doof geboren en Vlaamse Gebarentaal is dus mijn moedertaal.

Ik weet dat politiek voor veel mensen een ver-van-mijn-bed-show kan zijn – al dan niet om redenen waar zij niet voor kiezen. Het is de taak van politici om de drempel zo laag mogelijk te houden, door duidelijk te stellen waar ze voor staan en de taal desnoods aan te passen. In dit geval letterlijk.

Het zou de eerste keer zijn dat een politiek debat in Vlaamse Gebarentaal tussen kandidaten zou plaats vinden. Het is natuurlijk een uitdaging, maar het gaat in de eerste plaats niet om mij of haar, maar om de Gentenaars die met hun keuze op 14 oktober zullen bepalen hoe Gent de volgende jaren er uit zal zien.

Nu is het afwachten of Helga Stevens het debat wil aan gaan. Ik heb haar een mailtje gestuurd met mijn gegevens, ze weet me te vinden.

geplaatst op: 27/08/2012

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.