Gent voor de projectontwikkelaar of de Gentenaar?

Het project op de Vrijdagsmarkt is al lang een dossier dat aansleept waarbij Groen al langer kritiek op had, maar ongetwijfeld ook de meerderheid doet knarsetanden. Jarenlange discussie over wat nu wel of niet zou mogen uitgevoerd worden. Verschillende ondernemers met verschillende aanpak en visie over het in te plannen project. Het sleept al meer dan vier jaar aan.

Er zijn al werken uitgevoerd, met de bedoeling af te ronden tegen 2010. Dat is niet mogelijk gebleken. Mogelijke afwerking komt er pas tegen 2014 en ondertussen ontsieren de werven de Vrijdagsmarkt.

Bovendien is het de vraag of het wel opportuun is, met de parking die voorzien wordt, meer auto’s de stad in te trekken en of dergelijk project in die buurt wel een meerwaarde heeft. Zeker rekening houdende met het historisch karakter van de omgeving. Ik zou het het standbeeld van Artevelde niet kwalijk nemen, af en toe eens weg te willen kijken.

Blijkt dat daarenboven dat er een pand van historische waarde is ingestort. Dat maakt het allemaal extra pijnlijk natuurlijk. Bram Vandekerchove zal hierover een onderzoek vragen in de gemeenteraad.

Het project van de Vrijdagsmarkt is een voorbeeld van hoe het eigenlijk niet moet. Een voorbeeld die we willen vermijden. Tijdens de huidige legislatuur werd veel in beton geïnvesteerd in Gent, nu is het tijd voor de mensen. Met een stad op mensenmaat, waarbij met buurtbewoners, kinderen en jongeren in de eerste plaats een zeg hebben over hun buurt.

geplaatst op: 22/08/2012

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.