Verkozen

Neen, het is geen voorbarige voorspelling op de uitslag van 14 oktober…
Het is de realiteit na de sociale verkiezingen.
In heel wat organisaties en bedrijven konden de werknemers een stem uitbrengen op wie hen mocht vertegenwoordigen in ondernemingsraad en comité voor preventie en welzijn op het werk. Dit was ook het geval bij mijn werkgever: de vakbond. Voor heel wat mensen op het eerste zicht wat bizar, maar ook de werknemers van liberale vakbond hebben uiteraard een mening over hoe de organisatie kan worden bijgestuurd.

Sociale verkiezingen worden om de vier jaar georganiseerd. Ik ben nog maar een goeie drie jaar nationaal verantwoordelijke voor de non-profit bij ACLVB. Bijgevolg is het de eerste keer dat ik kandidaat kon zijn. Als je dan nog eens verkozen geraakt, is dat uiteraard een hele eer.

Als lid van het comitĂ© van preventie en bescherming op het werk wacht mij en mijn collega’s de taak om op te komen voor een hele diverse groep (van loketbediende tot secretaris die meer onderweg is dan achter zijn bureau zit), waar degelijke omkadering benadrukt zal worden, voornamelijk op vlak van materiaal en infrastructuur. Daarnaast zou het een goede zaak zijn de werking van onze vakbond te verduurzamen, door slimme investeringen die op middellange termijn renderen.

Ook de globale cijfers, die vandaag worden bekend gemaakt, zijn voor onze vakbond positief. We zijn nog lang niet de grootste, maar stelselmatig krijgen we steeds meer vertrouwen van de werknemers. Vandaag heeft 11,3% van de werknemers een stem uitgebracht voor ACLVB. In Oost-Vlaanderen bijna 17%. Cijfers waar toch een aantal politieke partijen onmiddellijk voor zouden tekenen. We zijn blijkbaar de enige vakbond die wat progressie maakt, maar al bij vind ik het volgende het belangrijkste. Meer dan 7/10 stemgerechtigde werknemers heeft een stem uitgebracht. Het zit bijlange niet slecht met de werknemersdemocratie in ons land en dat is een goede zaak. Lees op de site van de Fod Werk meer info: http://www.werk.belgie.be/defaultTab.aspx?id=36758

 

 

geplaatst op: 22/05/2012

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.