Eerste debat

Dinsdagavond was het zover, mijn eerste publiek debat naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen. Organisator van dienst: ‘Gent is Troef’. De jonge socialisten houden er aan jongeren uit te nodigen om te spreken over hun ideologie, partij en de plaats van jongeren daarbij.

Casa Rosa vormde het decor, inhoud werd gebracht door 6 partijen, 6 sprekers. Elk met 5 minuten introductie over zichzelf, plaats op de lijst en jongerenwerking. Daarna 10 minuten om in te spelen op de thema’s die het publiek als belangrijk verkoos. Weinig verbazend verkoos men ‘wonen’, ‘jongeren en onderwijs’ en ‘mobiliteit’.

Het was jammer dat partijen zoals PVDA+, Open VLD en N-VA niet iemand stuurden die niet voor de partij werkt of een mandaat uitoefent, maar een nieuw jong gezicht.

Ik heb er voor gekozen het te hebben over het belang van kinderen, jongeren en jonge gezinnen in Gent en hoe een beleid er voor kan kiezen om hen in Gent te houden. Op basis van drie zaken: kwaliteitsvol wonen mét groene ruimte, kinderopvang en onderwijs in de buurt en ten slotte mobiliteit.

Het was duidelijk dat zowel sp.a-Groen als OpenVLD hun programma klaar hadden en dus hun visie op de stad duidelijk naar voor konden schuiven. Met hier en daar verschilpunten, uiteraard. Mijn mening hierover schreef ik eerder al neer. Open VLD heeft een mooi programma, maar blijft hier en daar hangen in de 20ste eeuw. Toch is wel de verdienste van de liberalen dat ook zij een programma hébben. Daar ontbrak het PVDA+,  N-VA en CD&V aan en dat was jammer voor de nuance.

Maar Cedric Verschooten (OCMW-raadslid) verdiende wel credit door eerlijk te zijn over de gebreken in het huidig OCMW-beleid. Al was het af en toe te gemakkelijk de verantwoordelijkheid op zij te schuiven met de boodschap dat er nu wél werk zal gemaakt worden van bv. sociale woningen. Wat is er de voorbije 6 jaar dan gebeurd?

Deze avond smaakte naar meer. Wat mij betreft mag er binnenkort een debat komen met de zes sprekers van die avond.

De  volgende inhoudelijke momenten zullen de ‘toogpraat’ van Jong Groen Gent zijn in café Barville op 31 mei en de politieke salons van Groen Gentbrugge/ledeberg op 1 juni (bij mij thuis) en 16 juni bij Dieter in Ledeberg.

Wil je er bij zijn? Geef maar een seintje.

geplaatst op: 17/05/2012

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.